Meer over onze convectoren

Vooral als het gaat om ruimtes waar tijdelijk verwarming nodig is, loont het om de cv-verwarming niet te gebruiken. De opwarmingstijd van een cv-radiator ligt veel hoger dan die van een elektrische verwarming. Door het gebruiken van elektrische verwarming in dergelijke ruimtes wordt er ook op het energieverbruik bespaart.

Geluidloze convectoren

De Jirlumar® elektrische convectoren hebben allen een geluidloze werking. Het assortiment convectoren bestaat uit de volgende producten, Spot, Mélodie Évolution, Antichoc, R-21, Millénium ECOcontrol, Athénéa Millénium Triphasé en Loft.

Alle producten hebben een volledig aluminium verwarmingselement. Een convector kan in iedere ruimte toegepast worden. Zo heeft Heating Group International al op meerdere vakantieparken woningen volledig mogen voorzien van Jirlumar® elektrische verwarming.

Convector als bijverwarming

Om de kou inval van het voorjaar en het najaar op te vangen is het ideaal om een convector bij te plaatsen wanneer er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming. Vloerverwarming heeft een lange opwarmingstijd nodig, door een convector bij te plaatsen kan er net een verschil worden gemaakt qua temperatuur zodat het voor iedereen aangenaam is.

Vermogen en installatie

Jirlumar elektrische convectoren zijn verkrijgbaar in vermogens van 500 Watt tot en met 3000 Watt. Daarbij is de installatie zeer eenvoudig. De standaard meegeleverde muurbeugel wordt aan de muur gemonteerd en de verwarming wordt daaraan vastgeklikt. Iedere verwarming heeft zijn eigen thermostaat, die overigens gekoppeld kunnen worden als er meerdere convectoren in een ruimte zijn. Er kan dan uiteraard ook met een Jirlumar ruimtethermostaat gewerkt worden.

Mocht er nu toch nog te weinig vermogen zijn in een ruimte, kan er makkelijk een convector bij worden geplaatst.

Het verschil tussen straling en convectie

Het verschil tussen straling en convectie is de vorm van warmteafgifte. Een convector zuigt zijn (koude) lucht als het ware aan van onderaf en ”blaast ”van boven de warme lucht uit, zo is er een constante luchtcirculatie aanwezig. Een ander verschil is de energiebesparing. Een aantal stralingspanelen beschikken over dubbele elementen en een “slimme” thermostaat. Daarmee wordt het verbruik in de hand gehouden en kan er meer energiebesparing worden gerealiseerd. Convectoren zijn echter in aanschaf duidelijk goedkoper dan stralingspanelen. Dit komt mede door het verwarmingselement en de verschillende designs van de stralingspanelen. De keuze is aan u!

Elektrische verwarming van passiefhuizen

De passiefhuizen (of zelfs Nul-Op-de-Meter woningen) zijn in Nederland in opkomst. Passiefhuizen zijn extra goed geïsoleerd en hebben niet veel verwarmend vermogen nodig. In deze huizen wordt er om een verwarmend vermogen van 20W/m² gevraagd!! Ideaal om deze met elektrische verwarming te verwarmen, helemaal in combinatie met zonnepanelen. Bij een normaal, goed geïsoleerd huis rekenen wij 100 W/m². Dit betekent dat het energieverbruik (en kosten) bij passiefhuizen erg laag is. Lage installatiekosten, geen onderhoudskosten en onze verwarmingen gaan jaren mee!

Wij komen graag bij u langs voor nadere toelichting en voor een persoonlijk advies.

Kom in contact