Voordelen elektrisch verwarmen

Automatisch de gewenste warmte op de gewenste plaats, op het gewenste ogenblik, op de gewenste tijd.

Op kille dagen is het niet nodig om overdag of ’s avonds het hele huis te verwarmen.
Wanneer je je voornamelijk in één ruimte bevindt, loont het om de CV installatie juist niet te gebruiken.

Elektrische verwarming wordt steeds gangbaarder nu de energietransitie naar duurzamere energiebronnen in volle gang is. Met de ontwikkelingen die doorgemaakt zijn in de woningbouw en utiliteitsbouw én in de ontwerpen van elektrische verwarming is het een volwaardig alternatief geworden met zeer veel voordelen. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen uiteen.

Hoog rendement

Elektrische verwarming biedt een zeer hoog rendement. Bij hoogwaardige elektrische verwarmingspanelen loopt dit op tot wel 97% en bij infrarood panelen is dit zelfs 100%. Dit is een aanzienlijk verschil met de conventionele verwarmingssystemen zoals een Cv-systeem waarbij het rendement tussen de 60% en 75% ligt.

Nauwkeurig de temperatuur per ruimte regelen

Elektrische verwarming is zeer nauwkeurig te regelen per kamer of ruimte. Hierdoor kan ook een thuiskantoor aangenaam verwarmd worden zonder dat de temperatuur in de woonkamer verder hoeft te stijgen. De programmeerbare thermostaat maakt het eenvoudig om een optimale energiebesparing te realiseren door de verwarming af te stemmen op het dagelijkse ritme van de bewoners.

Gemakkelijke installatie

Er is geen breekwerk nodig om elektrische verwarming te installeren wat de montage aanzienlijk vereenvoudigd. Met behulp van de muurbeugels kunnen de panelen eenvoudig opgehangen worden. Onze vloerverwarming kan per strekkende meter ingekocht worden en is gemakkelijk in te knippen zodat deze ook omgelegd kan worden. Daarnaast zijn ze zo dun dat er over het algemeen ook geen problemen ontstaan met de opbouwhoogte.

Geen periodiek onderhoud noodzakelijk

In tegenstelling tot conventionele systemen die op gas werken is er bij elektrische verwarming geen periodiek onderhoud nodig. Er zijn geen risico’s op gaslekken, over het algemeen zijn moderne elektrische verwarmingsproducten voorzien van een oververhittingsbescherming en ze hebben een lange levensduur.

Geschikt voor diverse energieconcepten

Het aantal nieuwe energieconcepten neemt toe en hierin neemt elektrische verwarming een steeds prominentere plek in. De elektrische verwarmingsproducten van Jirlumar zijn zeer geschikt om te gebruiken in veel van deze concepten en we hebben al voor diverse concepten onze producten geleverd. Onze specialisten sparren graag met je over de mogelijkheden.

Wij komen graag bij u langs voor nadere toelichting en voor een persoonlijk advies.

Kom in contact