SmartECO control - energiezuinige elektrische verwarming

Nu we massaal afstappen van de fossiele brandstoffen en elektriciteit het stokje overneemt van gas, zijn duurzaamheid en energie besparen belangrijkere thema’s dan ooit. Waar elektrische kachels voorheen ‘energievreters’ waren, zijn deze inmiddels zo ver doorontwikkeld dat ze op allerlei innovatieve manieren energie besparen en daarmee, zeker in combinatie met zonnepanelen, energiezuiniger uitvallen dan de traditionele verwarming.

Door de SmartECO control functie zijn de elektrische radiatoren en stralingspanelen van Jirlumar nóg energiezuiniger en wordt er moeiteloos bespaard op de energie.

Met de SmartECO control voegt Jirlumar nog iets extra’s toe aan het energiezuinige ontwerp van de elektrische radiatoren en stralingspanelen. Met SmartECO control kan de gebruiker zijn persoonlijke voorkeuren gemakkelijk instellen middels de app of het bedieningspaneel. Hierbij is een programmering per dag van de week mogelijk waardoor de verwarming nauwkeurig aan het ritme van de bewoners kan worden aangepast.

Natuurlijk stappen mensen geregeld af van het vaste ritme. Om te voorkomen dat de verwarming dan nodeloos aanstaat is er een afwezigheidsdetectie ingebouwd. Wanneer er sprake is van niet-ingestelde afwezigheid dan schakelt de elektrische radiator automatisch over op de ECO-stand waarbij de energiebesparing gemaximaliseerd wordt.

Tot slot is er de open-raam detectie, waarbij de elektrische radiator automatisch uitschakelt wanneer er een open raam gedetecteerd wordt. Op deze manier complementeren de verschillende functies de uitgebreide programmering om zo gezamenlijk zorg te dragen voor een moeiteloze energiebesparing.

Wij komen graag bij u langs voor nadere toelichting en voor een persoonlijk advies.

Kom in contact