Elektrische verwarming
Jirlumar natuurlijk!

Convector Spot II

De Jirlumar convector Spot II kan in iedere kamer van uw (vakantie)huis worden geplaatst. Hij heeft een strak design en door zijn speciale kleur wit toepasbaar in ieder interieur.

De convector Spot II heeft een omkasting van verzinkt staal met veilig afgeronde hoeken. Door het speciaal ontworpen fijne rooster wordt er gelijkmatig en effectief warmte af gegeven. Het gepatenteerde aluminium verwarmingselement is geschikt voor: energiebesparing door snellere warmteafgifte, geheel geluidloze werking, en staat garant voor een betrouwbare en lange levensduur.

Door de elektronische thermostaat wordt de temperatuur uiterst nauwkeurig vastgesteld. De thermostaat is instelbaar in vijf verschillende standen: Comfort, Economy, Prog, Stop en Vorstvrij.
Deze convector heeft een thermische oververhitting beveiliging zonder automatische reset. Hij wordt geleverd inclusief ophangbeugel voor een snelle wandmontage.

Een convector kan in iedere ruimte toegepast worden. Als bijverwarming in een (woon)kamer of op een kamer waar niet dagelijks geleefd wordt (werkkamer, studeerkamer). Vooral als het gaat om ruimtes waar tijdelijk verwarming nodig is, loont het om de CV verwarming niet te gebruiken. De opwarmingstijd van een CV radiator ligt veel hoger dan die van een elektrische verwarming. Door het gebruiken van elektrische verwarming in dergelijke ruimtes wordt er ook op het energieverbruik bespaart.

Om de kou inval van het voorjaar en het najaar op te vangen is het ideaal om een convector bij te plaatsen wanneer er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming. Vloerverwarming heeft een lange opwarmingstijd nodig, door een convector bij te plaatsen kan er net een verschil worden gemaakt qua temperatuur zodat het voor iedereen aangenaam is.

Het verschil tussen straling en convectie is de vorm van warmteafgifte. Een convector zuigt zijn (koude) lucht als het ware aan van onderaf en “blaast”van boven de warme lucht uit, zo is er een constante luchtcirculatie aanwezig. Een ander verschil is de energiebesparing. Een aantal stralingspanelen beschikken over dubbele elementen en een “slimme” thermostaat. Daarmee wordt het verbruik in de hand gehouden en kan er meer energiebesparing worden gerealiseerd. Convectoren zijn echter in aanschaf duidelijk goedkoper dan stralingspanelen. Dit komt mede door het verwarmingselement en de verschillende designs van de stralingspanelen. De keuze is aan u!

Meer gedetailleerde informatie van de convector Spot vindt bij de downloads.  Prijsinformatie sturen we u graag op uw verzoek toe. Neemt u hiertoe contact op met ons via hgi@heatinggroup.eu of  via 024 – 34 34 222. Onze specialisten van Jirlumar helpen u graag verder.

 

 

Wij komen graag bij u langs voor nadere toelichting en voor een persoonlijk advies.