Elektrische verwarming
Jirlumar natuurlijk!

Convector Mélodie Évolution

De Jirlumar elektrische convector Mélodie Évolution heeft een veelzijdig en strak design.

De omkasting van de convector Mélodie Évolution epoxy is gecoat in de kleur wit. Hij is beschikbaar in vijf verschillende uitvoeringen: hoog-smal, medium, laag, plint en de lage mini-plint met slechts 15 cm hoog!

Door deze verschillende uitvoeringen is de Mélodie Évolution toepasbaar op bijna elke plaats in uw huis. Daarbij zorgt het aluminium verwarmingselement voor een geluidloze verwarming. De elektrische thermostaat van deze convector is in te stellen in vijf verschillende standen: comfort, eco, vorstvrij, programma en stop. Wanneer één van deze standen ingesteld is wordt dit aangegeven met een indicatielampje.

6a

De Mélodie heeft een ingebouwde thermische beveiliging met een automatische reset.

Een convector kan in iedere ruimte toegepast worden. Als bijverwarming in een (woon)kamer of op een kamer waar niet dagelijks geleefd wordt (werkkamer, studeerkamer). Vooral als het gaat om ruimtes waar tijdelijk verwarming nodig is, loont het om de CV verwarming niet te gebruiken. De opwarmingstijd van een CV radiator ligt veel hoger dan die van een elektrische verwarming. Door het gebruiken van elektrische verwarming in dergelijke ruimtes wordt er ook op het energieverbruik bespaart.

Om de kou inval van het voorjaar en het najaar op te vangen is het ideaal om een convector bij te plaatsen wanneer er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming. Vloerverwarming heeft een lange opwarmingstijd nodig, door een convector bij te plaatsen kan er net een verschil worden gemaakt qua temperatuur zodat het voor iedereen aangenaam is.

Het verschil tussen straling en convectie is de vorm van warmteafgifte. Een convector zuigt zijn (koude) lucht als het ware aan van onderaf en “blaast”van boven de warme lucht uit, zo is er een constante luchtcirculatie aanwezig. Een ander verschil is de energiebesparing. Een aantal stralingspanelen beschikken over dubbele elementen en een “slimme” thermostaat. Daarmee wordt het verbruik in de hand gehouden en kan er meer energiebesparing worden gerealiseerd. Convectoren zijn echter in aanschaf duidelijk goedkoper dan stralingspanelen. Dit komt mede door het verwarmingselement en de verschillende designs van de stralingspanelen. De keuze is aan u!

Meer gedetailleerde informatie klik hier: Convector Mélodie Évolution.
Prijsinformatie sturen we u graag op uw verzoek toe. Neemt u hiertoe contact op met ons via hgi@heatinggroup.eu of  via 024 – 34 34 222. Onze specialisten van Jirlumar helpen u graag verder.

Melodie Evolution

 

 

Wij komen graag bij u langs voor nadere toelichting en voor een persoonlijk advies.